آژانس خبری اردبیل : به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی حیدری گفت: تلاش میکنیم تا قطعی آب در شمال استان اردبیل رخ ندهد و به پایداری آب شرب در شهرهای شمالی استان کمک کنیم. هر چند ما با فرسودگی کانال و هدررفت منابع آب در کانال مغان روبهرو هستیم اما لاینینگ و عملیات بهسازی […]
آژانس خبری اردبیل :
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی حیدری گفت: تلاش میکنیم تا قطعی آب در شمال استان اردبیل رخ ندهد و به پایداری آب شرب در شهرهای شمالی استان کمک کنیم. هر چند ما با فرسودگی کانال و هدررفت منابع آب در کانال مغان روبهرو هستیم اما لاینینگ و عملیات بهسازی کانال آغاز شده به طوری که ۲۳ کیلومتر لاینینگ به انجام رسیده و ۸.۵ کیلومتر نیز در حال انجام است.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل به هزینهکرد ۶۰۰ میلیارد تومانی برای لاینینگ ۸.۵ کیلومتر کانال مغان اشاره کرد و گفت: از ۱۸۰ کیلومتر کانال مغان، ۸۰ کیلومتر در مرحله اجرا است و ۱۰۰ کیلومتر باقیمانده نیز لاینینگ و بهسازی خواهد شد.
حیدری به سلامت آب مغان و رد شایعات آلودگی آن اشاره کرد و افزود: به صورت دقیق و مستمر پایشها در رود ارس انجام میشود و آلودگی این رودخانه منتفی است.
وی به حقابه ارس و جریان آب از سالهای گذشته اشاره کرد و ادامه داد: نه تنها این حقابه تثبیت شده بلکه طرح توسعه ایستگاههای پمپاژ سربند و دیگر مجموعهها مورد توجه قرار گرفته تا زمینه برای پایداری منابع آب در شمال استان فراهم آید.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل ضرورت جلوگیری از هدررفت آب و نشت آن را یادآور شد و خاطرنشان کرد: اگر کانال مغان و مسیر انتقال آب بهسازی و نوسازی نشود امکان زهدار شدن اراضی وجود دارد.
حیدری در مورد سد عمارت و افتتاح این پروژه با پیشرفت ۹۸ درصد اضافه کرد: سد عمارت با پیشرفت صد درصد افتتاح شده و ۲ درصدی که سخن از آن به میان میآید انتقال روستای داخل مخزن بوده که عملیات تأمین زیرساختها در محل انتقال این روستا در حال اجرا است.
وی بیان کرد: آب منطقهای زیر بار افتتاح پروژههای نیمهتمام نمیرود و صنعت آب استان جای سیاسیبازی نیست و ما خارج از نگاه سیاسی، حزبی و جناحی سعی میکنیم تا پروژههای متناسب با نیاز مردم منطقه را اجرایی و عملیاتی کنیم.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل در ادامه به انتقال آب از دریای خزر به دشت اردبیل اشاره کرد و یادآور شد: این پروژه با پیشرفت ۸۵ درصد در حال تکمیل مطالعات است و امکان انتقال با در نظر گرفتن تمام جوانب امر وجود دارد.
حیدری به راهاندازی برجهای آبگیر و احداث مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی در شورابیل اشاره کرد و گفت: تصفیهخانه ۵۰۰ لیتر در ثانیه شورابیل با پیشرفت ۲۵ درصد در حال اجرا است و با تأمین ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار امیدواریم این پروژه به سرانجام برسد.
وی با بیان اینکه هیچ پروژه آب منطقهای تعطیل نشده بلکه با کمک و همراهی دستگاههای نظارتی سعی بر فعال نگه داشتن پروژههای متعدد است، تصریح کرد: ما هر چه در توان داریم برای حل مشکلات آب شرب اردبیل به کار گرفتیم تا موانع و نارساییها رفع شود.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل ضرورت تأمین حقابه زیست محیطی رودخانهها و حل مشکل آلودگی رودخانه قرهسو را یادآور شد و افزود: از طریق مراجع قضایی پیگیر ورود فاضلاب به این رودخانه هستیم و امیدواریم با حساسیت محیط زیست در این زمینه موانع و مشکلات برطرف شود.
حیدری در ادامه خاطرنشان کرد: حقابه بالیقلوچایی نیز از طریق آب ورودی به شورابیل در نظر گرفته شده که با ساماندهی رودخانه بالیقلوچایی امیدواریم این آب جاری از وسط شهر اردبیل عبور کند.
وی در مورد تعدد کارخانههای تولید آب معدنی در اردبیل اضافه کرد: از ۳۵۰ لیتر در ثانیه ظرفیت چشمه گورگور تنها مقدار اندکی از این ظرفیت به کارخانههای تولید آب معدنی اختصاص یافته در حالی که ما ماهانه چهار میلیون متر مکعب مصرف آب داریم و مصرف ماهانه این کارخانهها یک میلیون متر مکعب آب از گورگور است.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل از اجرای طرح داناب و مشارکت ۳۰ هزار دانشآموز در ترویج مصرف بهینه منابع آب و همراهی رسانهها، ائمه جمعه و جماعات در آگاهسازی مردم برای مصرف بهینه آب اشاره کرد و ادامه داد: سد گیلارلو که دارای تخصیص کشاورزی است، با همکاری انجمن دهیاران گرمی به یک مجموعه گردشگری تبدیل شده که امکان بهرهبرداری از این مجموعه فراهم شده است.