آژانس خبری اردبیل : حاتم طهماسپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار کرد: با افتتاح بزرگترین پل عشایری کشوری در سطح استان سعی میکنیم تا امکان تردد راحت عشایر و همچنین تسطیح، مرمت و بازگشایی مسیرهای عبوری جامعه عشایری را به سهولت فراهم کنیم. وی به برگزاری ۲ دوره آموزشی با محوریت فناوری […]
آژانس خبری اردبیل :
حاتم طهماسپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار کرد: با افتتاح بزرگترین پل عشایری کشوری در سطح استان سعی میکنیم تا امکان تردد راحت عشایر و همچنین تسطیح، مرمت و بازگشایی مسیرهای عبوری جامعه عشایری را به سهولت فراهم کنیم.
وی به برگزاری ۲ دوره آموزشی با محوریت فناوری و اتحادیه تعاونیهای عشایری کشور به میزبانی اردبیل اشاره کرد و گفت: این ۲ دوره آموزشی سراسری به میزبانی اردبیل برگزار شد و ما سعی کردیم تا میزبانی شایسته برای این رویدادهای ملی باشیم.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل به برگزاری منظم جلسات شورای عشایری با همکاری ۳۲ دستگاه اجرایی اشاره کرد و افزود: قرار است با همکاری شرکت توزیع برق پنل خورشیدی خریداری شود که یکهزار دستگاه تا یک ماه آینده با منابع ملی به ارزش ۳۲ میلیارد تومان خریداری و در بین جامعه عشایری توزیع خواهد شد.
طهماسپور تصریح کرد: از محل توازن و محرومیتزدایی ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای حل مشکلات آب و راه عشایر اختصاص یافته که با جذب این اعتبارات طرحهای عمرانی و زیربنایی به سرانجام میرسد.
وی اقدام شایسته عشایر استان را در کمک به راهپیمایی عظیم اربعین با نذر ۲۳ رأس گوسفند و جمعآوری ۲۴ میلیارد تومان منابع مالی به عنوان یک حرکت خداپسندانه اشاره کرد و ادامه داد: حمایتهای جدی از موکبهای اربعین حسینی به همت عشایر انجام شده و بخشی از این کمکها را در روزهای گذشته شاهد بودیم.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل از تسطیح، مرمت و بازگشایی یکهزار و ۷۰۰ کیلومتر راه عشایری و برفروبی ۴۱۴ مورد در پنج ماهه گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: در برخی از ارتفاعات ییلاقی سبلان تا هشت متر ارتفاع برف را شاهد بودیم که همکاران ما سعی کردند تا بازگشایی مسیر را انجام دهند.
طهماسپور از توزیع ۶۰۰ میلیون لیتر نفت سفید و آبرسانی به صورت ثابت و سیار در ۲۳۴ قشلاق خبر داد و اضافه کرد: برخی از مجتمعهای آبرسانی به عشایر استان در دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسید تا دغدغه آبرسانی به ویژه از طریق تانکر برطرف شود.
وی توزیع آرد و سایر نیازمندی عشایر را با همکاری ۱۹ دستگاه متولی در مناطق ییلاقنشین یادآور شد و بیان کرد: با شناسایی عشایر واقعی در ییلاقات موفق شدیم تا حمایتهای جدی را از عشایر حقیقی انجام داده و کارت حمایت آنها را توزیع کنیم.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل به کاهش ۸۰ درصدی مراجعات از لحاظ تأمین نهادهها و علوفه به دلیل شرایط ترسالی در مناطق ییلاقی خبر داد و یادآور شد: ۴.۵ برابر قیمت گوشت دام افزایش یافته و با حذف یارانه نهادهها، شرایط خوب تولیدی را در بین جامعه عشایری به ویژه دامداران منطقه شاهد هستیم.
طهماسپور در ادامه تصریح کرد: با پالایش انجام شده دفترچه ارائه خدمات به عشایر حقیقی توزیع شده و ما به هیچ وجه در مناطق قشلاقی شناسایی و توزیع دفترچهها را انجام نخواهیم داد و تا آخر شهریورماه عشایر حقیقی فرصت دارند تا این دفترچهها را دریافت کرده و بر اساس آن خدماتی را از امور عشایری استان دریافت کنند.
وی عمده مشکل عشایر را نبود روشنایی و عدم پایداری برق به ویژه در مناطق ییلاقی عنوان کرد و گفت: قرار است تا پایان امسال یکهزار و ۷۰۰ دستگاه پنل خورشیدی در بین عشایر توزیع شود.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل ضرورت توسعه خدمات بهداشتی در مناطق ییلاقی برای عشایر کوچرو را یادآور شد و افزود: در بحث آبرسانی از ۶ مجتمع آبرسانی عشایر، سه مجتمع تا آخر امسال راهاندازی میشود تا بخش عمدهای از دغدغه عشایر رفع شود.
طهماسپور ضرورت پوشش بیمه اجتماعی عشایر و بیمه دام آنها را به عنوان یک ضرورت یادآور شد و خاطرنشان کرد: با توجه به مخاطرهآمیز بودن شرایط زندگی عشایر، پوشش بیمهای دام عشایر بسیار ضروری و جز اولویتهای اصلی است.