آژانس خبری اردبیل : غفور آقایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: کشاورزانی که خارج از الگوی کشت اقدام به کشت و زرع میکنند مشکلی نخواهند داشت اما انتظار می رود برای افزایش ظرفیت تولید محصولات استراتژیک با الگوی ارائه شده در سطح استان هماهنگی بیشتری را داشته باشند. وی تصریح کرد: […]
آژانس خبری اردبیل :
غفور آقایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: کشاورزانی که خارج از الگوی کشت اقدام به کشت و زرع میکنند مشکلی نخواهند داشت اما انتظار می رود برای افزایش ظرفیت تولید محصولات استراتژیک با الگوی ارائه شده در سطح استان هماهنگی بیشتری را داشته باشند.
وی تصریح کرد: بذر تهیه شده با قیمت ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان برای اراضی آبی و ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان برای اراضی دیم ارائه می شود و بذر فرانسه با عنوان ارس بدون یارانه به نرخ ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان بین زارعان توزیع می شود.
معاون بهبود تولیدات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: محدودیتی در تهیه و توزیع بذر، کود و سموم در سطح استان نداشته و به اندازه کافی ذخیره سازی انجام شده و ما از اوایل مهرماه کشت و زرع پاییزی را در سطح استان شروع کردیم.
آقایی افزود: در استان اردبیل ۱۸ تولیدکننده بذر با ما فعالیت می کنند که امکان تهیه برخی از آنها با نظارت دقیق انجام شده و ۲۵ هزار تن انواع بذر در قالب ۱۰۰ رقم تهیه و در مرحله توزیع است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ۵۰ تا ۶۰ رقم از این بذور متناسب با شرایط اقلیمی بوده و ما توصیه های لازم را به کشاورزان انجام می دهیم تا کشت و زرع خود را با ارقام توصیه شده انجام دهند.
معاون بهبود تولیدات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از پیش بینی تداوم خشکسالی در پاییز امسال خبر داد و اضافه کرد: ارقام مقاوم به خشکی تولید و در اختیار کشاورزان قرار گرفته و دغدغه ای از این بابت نداریم ولی امیدواریم در پاییز و زمستان شاهد بارش رحمت الهی و بهبود وضعیت کشت و زرع در استان باشیم.
آقایی بیان کرد: در جنوب استان به ویژه خلخال و کوثر با توجه به میانگین بارش ۴۸۰ میلیمتری نگرانی از بابت کم بارشی نداریم و امیدواریم شرایط کشت و زرع در این منطقه بهتر از سایر مناطق برای زارعان فراهم آید.
وی در مورد اجرای طرح افزایش تولید در دیمزارها با عنوان جهش تولید دیمزارها یادآور شد: این طرح با همکاری ستاد اجرایی امام در حال اجرا است و برای ۴۳۲ هزار هکتار اراضی دیم استان قرارداد با زارعان امضا شده است.
معاون بهبود تولیدات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: در سال های اخیر اجرای این طرح با افزایش ۲۵ تا ۳۵ درصدی تولید در استان روبه رو بوده و ما حتی در شرایط خشکسالی تولید بیش از یک تن محصول را در دیمزارها شاهد بودیم که قطعا امسال نیز با همکاری کارشناسان امر توسعه و اجرای مطلوب این طرح را نظاره گر خواهیم بود.