آژانس خبری اردبیل : به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مطلب صادقلو در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره هیوا در پارک فدک گیوی اظهار داشت: جشنوارههای متعددی در شهرستان کوثر تدارک دیده شده که با برگزاری جشنواره هیوا در پنجمین ایستگاه در شرایط مطلوبی قرار گرفت و قرار است جشنواره آب به پاس حرمت جاری شدن […]
آژانس خبری اردبیل :
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مطلب صادقلو در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره هیوا در پارک فدک گیوی اظهار داشت: جشنوارههای متعددی در شهرستان کوثر تدارک دیده شده که با برگزاری جشنواره هیوا در پنجمین ایستگاه در شرایط مطلوبی قرار گرفت و قرار است جشنواره آب به پاس حرمت جاری شدن آب سد کوثر نیز برگزار شود.
وی تصریح کرد: همه این رویدادها در حقیقت سپاسگزاری مردم منطقه از نعمات الهی به ویژه فراوانی نعمت محصولات سردرختی، زراعی و باغی است که آثار پرخیر و برکتی را به همراه دارد.
فرماندار شهرستان کوثر گفت: با تکمیل پایاب سد کوثر در سالهای آینده قطعا این ظرفیت افزایش یافته و ما شرایط بهتری را در شهرستان کوثر و تولید محصولات زراعی و باغی شاهد خواهیم بود.
صادقلو به تنوع جاذبههای گردشگری این شهرستان از حمام سنگی تا غار یخگان و آبگرم گیوی، دربند مشکول و پل تاریخی فیروز را یادآور شد و افزود: همه این ظرفیتها ایجاب میکند تا بسترهای لازم برای حضور سرمایهگذاران و همچنین گردشگران و مسافران فراهم آمده تا ما بتوانیم میزبانی شایسته برای این تلاشگران و فعالان باشیم.
فرماندار شهرستان کوثر در ادامه خاطرنشان کرد: در شهرستان کوثر ۳۷۰ هکتار باغات به کشت هیوا اختصاص یافته که تولید ۱۱ قلم هیوا را به ظرفیت سه هزار و ۵۰۰ تن شاهد هستیم که علاوه بر استان، هیوای این شهرستان در سایر مناطق نیز با بازارهای خوب فروش روبهرو است.
در این مراسم معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز اضافه کرد: در استان اردبیل بیش از ۴۱ هزار هکتار باغ وجود دارد که ۸۵۰ هکتار آن باغ «به» بوده که ۳۶۶ هکتار آن در کوثر قرار گرفته است.
غفور آقایی به تولید پنج هزار و ۵۰۰ تن «به» مرغوب در استان اشاره کرد و ادامه داد: سه هزار و ۵۰۰ تن آن در شهرستان کوثر تولید میشود که برای پنجمین بار جشنواره بزرگ هیوا را شاهد هستیم.
وی بیان کرد: در هفته آینده جشنواره انار نمهیل و ۲ هفته دیگر جشنواره انار گرمی نیز برگزار میشود تا ما بتوانیم در بخش معرفی تولیدات سردرختی استان بیش از گذشته موفق عمل کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوثر نیز در این مراسم یادآور شد: در شهرستان کوثر چهار هزار و ۵۰۰ هکتار باغ وجود دارد که این شهر به باغ شهر ایران معروف است.
خیبرعلی جلیلی راندمان تولید هیوا را در هر هکتار ۱۵ تن اعلام کرد و گفت: از ۳۷۰ هکتار باغات هیوای این شهرستان، سه هزار و ۵۰۰ تن محصول استحصال میشود.
وی به ۱۱ رقم تولید هیوا با تنوع خاص اشاره کرد و افزود: حاج آقاکیشی، دم سیاه، ملسی، آرمودی، آلمایی و… جز ارقام مرغوب و معروف «به» شهرستان کوثر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوثر تنوع فرآوری و عرضه این محصول را به بازار یادآور شد و تصریح کرد: در کنار تازهخوری، هیوا به صورت مربا، ترشی و دمنوش عرضه میشود که خاصیت دارویی برای جلوگیری از بیماری قلبی، عروقی، التهابات و حتی چشم را دارد.
جلیلی به نوسازی باغات کوثر به عنوان یک ضرورت حیاتی اشاره کرد و ادامه داد: نبود صنایع تبدیلی یکی از مشکلات جدی باغداران است که مجبور هستند محصولات خود را خام فروخته و ارزش افزوده کمتری را به دست آورند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوثر ضرورت جذب سرمایهگذاران و توسعه صنایع تبدیلی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: با تکمیل پایاب سد کوثر بیش از سه هزار و ۷۲ هکتار اراضی دیم به آبی تبدیل شده و قطعا تولید محصولات نیز با تنوع خاص انجام میشود.