آژانس خبری اردبیل : به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدیادیب عصر دوشنبه در جریان بازدید از آخرین روند احیای چهار خانه تاریخی در اردبیل اظهار داشت: احیای چهار خانه تاریخی عاصف، خادمباشی، شریعت و وهابزاده آغاز شده و امیدواریم تا پایان امسال شاهد بهرهبرداری از این واحدها با کاربری جدید و اقتصادی باشیم. […]
آژانس خبری اردبیل :
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن محمدیادیب عصر دوشنبه در جریان بازدید از آخرین روند احیای چهار خانه تاریخی در اردبیل اظهار داشت: احیای چهار خانه تاریخی عاصف، خادمباشی، شریعت و وهابزاده آغاز شده و امیدواریم تا پایان امسال شاهد بهرهبرداری از این واحدها با کاربری جدید و اقتصادی باشیم.
وی تصریح کرد: خانه تاریخی صادقی نیز که در سالهای گذشته مرمت شده بود، دوباره مورد مرمت قرار گرفته و در چند ماه گذشته به بهرهبرداری رسید تا به چرخه اقتصادی روز بازگردد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با بیان اینکه ۲۵ خانه تاریخی در استان اردبیل در ردیف آثار تاریخی این استان به ثبت ملی رسیده است، گفت: تلاش ما بر این است تا همه این خانههای تاریخی مورد مرمت و بازسازی قرار گیرد.
محمدیادیب افزود: از بین یکهزار اثر تاریخی ثبت شده در این استان در سالهای گذشته، چهار خانه تاریخی نیز در مراحل مرمت قرار گرفته که امیدواریم امسال شاهد ورود آنها به چرخه توانمندی اقتصادی و همچنین فعالیتهای عمرانی و زیربنایی مناسب باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: مرمت آثار تاریخی به ویژه خانههای تاریخی از طریق واگذاری به بخش خصوصی و سرمایهگذاران فعال در این بخش انجام میشود که در پشتیبانی و حمایت از سرمایهگذاران صندوق احیا و مرمت آثار تاریخی نیز پشتیبانیهای لازم را انجام داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: امیدواریم برای احیای ۶ هزار متر مربعی چهار خانه تاریخی اردبیل ۷۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام شده تا ما بتوانیم چرخه اقتصادی را در کنار سایر ثمرات و فواید احیا و بازسازی این مجموعهها شاهد باشیم.
محمدیادیب بیان کرد: عمده خانههای تاریخی در شهر اردبیل واقع شده که سعی میکنیم برای تبدیل این خانههای تاریخی به هتل، هتل آپارتمان، رستوران و پذیرایی مدرن اقدامات خوبی را انجام دهیم که قطعا این امر به اشتغال بیشتر و تولید ثروت کمک خواهد کرد.
وی در ادامه یادآور شد: ما در قالب کاربریهای فرهنگی، اقتصادی و تاریخی سعی میکنیم از این بناهای تاریخی بهرهبرداری کرده و به نوعی به هویتبخشی شهر اردبیل کمک کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل حمایت مالی از این سرمایهگذاران و اجرای طرحهای پیادهروسازی را در احیای این بناهای تاریخی یادآور شد و تصریح کرد: ۳۵ بنای تاریخی در استان اردبیل در مرحله طراحی و برنامهریزی برای مرمت و احیا است که تلاشمان بر به سرانجام رسیدن این فعالیت ها است.